Nem javult a forint helyzete kedden sem a devizapiacokon, 361 forint fölött maradt az euró ára. A viszonylag erős magyar fizetőeszköz múlt pénteken került lejtőre, és azóta nem tudott felállni. "A 200 napos mozgóátlag környékéről erőteljes felpattanás kezdődött az euró/forint devizapárban" - írták az Erste Befektetési Zrt. szakértői. "A forint gyengesége kiugró a régión belül, a többi régiós deviza jellemzően oldalazott" - tették hozzá. 

Hétfőn sem lett jobb a forint helyzete, stagnált az euróval szemben, bár akkor már a többi régiós deviza is gyengült. "A régiós devizák délután gyengülésnek indultak, a forint lényegében stagnált az euróval szemben, azzal, hogy a 360-as szint visszatesztelése után a pénteki 361,3-as záróértékig gyengült, de még ezzel is jobb teljesítményt nyújtott, mint a kismértékben gyengülő korona és zloty" - közölte az OTP elemzési központja

A dollárral szemben valamelyest erősödött a magyar fizetőeszköz. Kedden 300 forint alá került az amerikai deviza jegyzése a nemzetközi piacokon. A svájci frankkal szemben is javult minimális mértékben a forint, 327,5 alá esett a keresztárfolyam. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!