Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Június 30. után ismét 355 forint fölött jár az euró ára. Miközben a régiós devizák többsége stagnált az euróval szemben, addig a forint gyengülésnek indult, így ma reggel már 355,2 forintot kell adni egy euróért cserébe. Ma jelenik meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa legutóbbi ülésének a jegyzőkönyve, amelyre kiemelt figyelem irányulhat, hiszen legutolsó, június 23-i ülésén a jegybank váratlanul kamatvágás mellett döntött - magyarázza a jelenség egyik lehetséges okát az Erste Befektetési Zrt. A kamatdöntő ülésen a korábban 0,9 százalékos alapkamatot 0,75 százalékosra csökkentették.

Az inflációs adat a várakozásoknak megfelelő volt az Erste szakértőis szerint: 2,9 százalékosra emelkedett, míg a maginfláció a várakozásoknak megfelelően 4,0 százalékon stagnált.

Reggelre 1,1276-ra csökkent ma reggelre az euró/dollár árfolyam. A piacokat alapvetően pesszimizmus jellemezte, ami inkább a menedék devizáknak, köztük a dollárnak kedvezett. Közben a Bank of America és az ABN Amro Bank is a jövő heti EU csúcsra figyelmeztetett: bár a piac már beárazta a 750 milliárd eurós európai mentőcsomagot, annak megvalósulása, főleg hatékony kivitelezése még nincs kőbe vésve, így ők kockázatként tekintenek a jövő heti találkozóra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!