Durván zuhanni kezdett a forint árfolyama szerdán. Az euróval szemben 359-ig esett az árfolyam, amire április óta nem volt példa, a dollár ellenében pedig átlépte a 303-at a keresztárfolyam.

A magas infláció és gyenge növekedés kettőse továbbra is nyomás alatt tartja a forintot, amivel az árfolyam elérte a 357,3 forintnál lévő technikai szintet. Innen első körben lefordult, amit azonban hamar újabb forintgyengülés követett. Ez alapján elképzelhető, hogy hamarosan megpróbálkozik az árfolyam a szint áttörésével - mondják az Erste Befektetési Zrt. szakértői.

Az OTP szakértői is gyengülést vártak a hétre. A múlt héten ugyanis a felső trendvonal alatt, a 355 környékén megállt az emelkedés, de csak minimális korrekciót hajtott végre, még a 351,5-öt sem érte el lefele. Ez így további emelkedésre utal, nem érdemes még forint vételekben gondolkodni. A következő komolyabb ellenállás 363,28 forintnál van az árfolyamban.


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!