Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerdai durva gyengülés után csütörtökön nyitás után stabilizálódni látszik a forint árfolyama. Hajnalban 358,7 forint fölé emelkedett az euró ára, de a piacok 9 óra utáni nyitását követően 358 körüli szintre tért vissza. Ez is gyengének számít, az utóbbi hónapokban sokszor 350 forint alatt is volt a kurzus, főleg a nyár közepén.

A második koronavírus-hullám fellángolásával egyidőben viszont gyengülni kezdett a forint is, augusztusban már ismét 350, sőt 355 forint fölé is ment az euró/forint kurzus, ami azóta tovább emelkedett.

Technikai alapon a szakértők a forint gyengülésére számítanak, mivel fontos szintek estek el az elmúlt napokban. A magas inflációs adatok és a lassuló gazdasági eredmények sem kedveznek a magyar fizetőeszköznek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!