Az euró/forint kurzusa nap közben 323,36 és 324,28 forint között mozgott, este fél nyolc körül az euró jegyzése 324 forintnál járt, ami az előző napi késő délutáni érékhez képest 0,1 százalékos gyengülésnek felel meg.

A dollár/forint 283,16 és 285,12 forintos sávban mozgott, este 285,09 forinton jegyezték a zöldhasút. Ez 0,4 százalékkal jelent magasabb szintet az előző napihoz képest.

QP | Quality Placement

A svájci frankkal szemben csak délután indul gyengülésnek a magyar fizetőeszköz, napközben a frank árfolyama 283,69 és 285,08 forint között ingadozott. Csütörtök este 0,1 százalékkal került feljebb a devizapár kurzusa, ami 285 forintos frankárfolyamot jelentett.

Délután a dollár erősödni kezdett az euróval szemben, melynek eredményeként estére 0,3 százalékkal került lejjebb a kurzus az előző napi délutáni szinthez képest, azaz egy euróért 1,1368 dollárt kellett ekkor adni a bankközi devizapiacon.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!