Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Véleménye szerint a forinttal kapcsolatban most csak nehéz kérdések vannak, a fejlemények ugyanis együtt mozognak a háború eseményeivel. További nehézséget jelent, hogy történelmi rekordnál jár a forint-euró árfolyam, itt nagyon nehéz fogódzót találni a becsléshez.

Rövid távon attól függ a forintárfolyam, hogyan alakul a háború. Egyelőre senki sem látja, hogy mi lesz a kiút a jelenlegi a helyzetből. Van esély rá, hogy még a mostani szintekről is tovább gyengüljön a forint, mert a háborús félelem és kockázat felülírja a magyar gazdaság eredményeit és a magas kamatot - mondta Jobbágy Sándor, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető makrogazdasági elemzője az RTL.hu-nak.

Szerinte a tervezettnél nagyobb lehet az infláció, a jegybank kommunikációjából pedig az rajzolódik ki, hogy kerüli az elhamarkodott beavatkozást, de minden lehetséges eszközzel készek védeni a forint értékét. Ez azt is jelenti, hogy folytatódhat a novemberben felgyorsult kamatemelési sorozat, és a korábban vártnál tovább is tarthat.

Mivel a tőkepiacokon olyan eladási hullám van, amely ellen rövid távon érdemben nem lehet tenni, viszont ez jó eséllyel nem lesz tartós Jobbágy Sándor szerint sem lenne jó döntés a kapkodás, hiszen például egy nagy méretű egyszeri kamatemelés nem segítene.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!