Nincs jó napja a forintnak csütörtökön sem. Az euró ára 365,5 forint fölött is járt napközben. Pedig a hét eleje még biztatóan festett a 357 alatti keresztárfolyammal. Múlt péntek óta viszont 7 forintot emelkedett az árfolyam, vagyis 2 százalékot gyengült a forint az euró ellenében.

A szakértők szerint pedig nem is várható újabb forinterősödés. "Az 50 napos mozgóátlagról erős felpattanással indult meg az euró a forinttal szemben. A mozgás nem meglepő, hiszen a korrekció technikai alapon keletkezett, az MNB-től érdemi szigorítás nem érkezett. Az emelkedés tovább folytatódhat 370 irányába" - mondják az Erste Befektetési Zrt.-nél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!