Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gyenge maradt a forint csütörtök reggel is. Az euró ára 362,5 forint körül volt nyitás után, a dollár ismét 301 forint fölött forog, a svájci frank is 329 forint fölé emelkedett. 

"A régiós devizákat alulteljesítve, közel fél százalékkal gyengült tegnap a forint az euróval szemben, délutánra elérve a 363-as szintet" - kommentálta a szerdai gyenge szereplést az OTP Bank elemzési központja. "Szinte már túl pontosan határolja körül az euró-forint árfolyama a 356-370-es kereskedési sávot. A rendkívül laza magyar monetáris politika meggátolja, hogy a forint érdemben erősödni tudjon" - tették hozzá az Erste Befektetési Zrt. szakértői.

Ma a piac az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kötvényaukcióira figyel. Az ÁKK az 5 és a 10 éves kötvény mellett első alkalommal bocsátja ki az új, 30 éves futamidejű, 4 százalékos kuponú zöldkötvény. Az OTP szerint az aukciók eredménye akár piacmozgató hatású is lehet. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!