Erősödött a forint a választások után

Hétfőn egy hónapos csúcsra került a forint árfolyama.
Herman Bernadett, 2019. október 14. hétfő, 14:58
Fotó: Shutterstock

Péntek után hétfőn tovább erősödött a forint a devizapiacokon. Az euró ára 331,23 forintig süllyedt, ami egy hónapos csúcsnak felel meg. A dollár árfolyama 300,05 forintig ment le. A régióban vegyes alakult a devizák sorsa. A lengyel zloty erősödött hétfőn, a cseh korona és a román lej viszont nem.

"Folytatódhat a korrekció a következő napokban, a 330-as szint felé mozoghat az euró-forint árfolyama, ahol azonban több fontos támasz is húzódik. Várakozásunk szerint a forint erősödése az említett szint közelében megakadhat, de amennyiben a későbbiekben sikerül letörni, az emelkedő trendcsatorna alsó trendvonaláig jöhet le az árfolyam, mely jelenleg 327,50-nél húzódik" - mondják az Equilor szakértői.

A dollárral kapcsolatban a brókercég szakértői szerint az 50 napos mozgóátlagot tesztelgeti a dollár-forint jegyzése, 299,06-nál húzódik egy meghatározó támaszt. A szint letörése esetén a korábbi emelkedő trendcsatorna felső trendvonalát célozhatja meg, mely jelenleg 297-nél található. Felül a 30 napos mozgóátlag képez rövid távon ellenállási szintet, 302,29-nél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK