Erősödött a forint kedden kora estére a főbb devizákkal szemben a reggeli jegyzésekhez képest a bankközi devizapiacon.

 

Minimálisan ugyan, de erősödött a forint

Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Bővebben>>>

Változatlan a kamatfolyosó két széle

Az erősödés reggel óta tartott, majd felgyorsult azután, hogy 14 órakor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatmeghatározó ülésén nem változtatott a jegybanki alapkamat 13 százalékos szintjén.

Változatlan maradt a kamatfolyosó két széle is: az egynapos jegybanki betét kamata továbbra is 12,5 százalék az egynapos fedezett hitelé 25 százalék.

 

  • Az euró árfolyama a reggel 7 órai 385,85 forintról 380,7 forintra csökkent 18 órára, napközben 380,3 forint és 386,29 forint között mozgott.
  • A svájci frank jegyzése a reggeli 390,38 forintról 381,67 forintra gyengült, a dolláré pedig 356,97 forintról 351,1 forintra csökkent.
  • Az euró a reggeli 1,081 dollárról 1,0844 dollárra erősödött 18 órára.

 

Új inflációkövető állampapír jelent meg a piacon, nézzük, mit érdemes most vásárolni

Új állampapírt dobott piacra a Magyar Államkincstár: 2023. március 27-től vásárolható a legújabb, 2030/J sorozatszámú Prémium Magyar Állampapír. Kiszámolták, melyik állampapírral járhatnak legjobban a befektetők a következő egy évben. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!