Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár kedden a vártnál nagyobb mértékben emelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, a forint gyengülő pályára került

A magyar deviza a stooq.com adatai szerint a régiós devizák sorából: mind az euróval, mind a dollárral szemben nagyobb gyengülést produkált az idén, mint a zloty, a cseh korona és a román lei. 

  • A forint euróhoz mért árfolyama január eleje óta több mint 11 százalékkal került lejjebb. A dollárral szemben pedig már 30 százalék feletti a mínusz. Utóbbi 430 forint feletti dollárjegyzést, egyben korábban soha nem látott szintet jelent. 
  • Ezzel párhuzamosan a román lei az euróval szemben tartja magát, utóbbi mindössze 0,03 százalékos többletet hozott össze ebben az évben. Igaz, a dollárhoz képest a lei 19 százalékkal gyengült. 
  • A lengyel zloty az euróhoz képest 5 százalékkal, a dollárhoz viszonyítva 25 százalékkal értékelődött le. 
  • A cseh korona január óta 1 százalékkal még erősödni tudott az euróval szemben. A dollárhoz képest viszont majdnem 20 százalékos a gyengülés. 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!