A Magyar Nemzeti Bank az előző hetivel megegyező 4 százalékon hirdette meg egyhetes betéti tenderét csütörtökön.

Ezzel megszakította a kamatemelések november közepétől hat héten át tartó sorozatát. A csütörtöki kereskedést gyengüléssel kezdő forint a kamatdöntés után erősödött. Az euró árfolyama a 363 forintos szintről egy órán belül 360,95 forintra csökkent. 

Nem sokkal délután fél 2 előtt pedig 360,50 forint körül járt az euró jegyzése. Ekkor a dollár 318,70 forintnál tartott, szemben a reggeli közel 321 forintos szinttel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!