Erősödik a forint

Reggel 8:00 órakor elkezdett erősödni a forint a főbb devizákkal szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2018. augusztus 31. péntek, 10:05
Fotó: Shutterstock

A reggeli elmozdulást követően az euró árfolyama 326,48 forintnál járt délelőtt 10 óra körül. ami 0,2 százalékos erősödésnek felel meg.

A dollárral szemben 0,3 százalékkal kerül lejjebb a keresztárfolyam, azaz a zöldhasú egységéért 279,52 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon.

A svájci frank esetében is megfigyelhető volt erősödés, ám ezzel az elmozdulással a devizapár kurzusa a csütörtök késő délutáni szintekhez került vissza, így az alpesi deviza jegyzése 289,36 forintnál járt délelőtt 10 óra körül.

Eközben a dollár 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemeben, azaz 1,1688 dollárt kértek egy euróért.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK