Már erősödik a forint a kamatdöntés előtt

330 forint alá is benézett az euró/forint keresztárfolyam hétfőn. A piac a keddi kamatdöntésre vár.
Herman Bernadett, 2019. október 21. hétfő, 14:05
Fotó: Napi.hu / Horvát Balázs

Nagyot erősödött a forint hétfőn. Az euró/forint keresztárfolyam dél körül 329,7-ig süllyedt, és később is éppen csak 330 fölött alakult. A dollár ára is 295,5 forint alá került, és később is e körüli szinten maradt. A forint szeptember eleje óta nem volt olyan erős, mint most.

Az Equilor elemzői szerint a piac most teszteli a 330-as szintet, amely fontos támasz. Ennek letörése esetén a március óta tartó emelkedő trendcsatorna alsó trendvonalát érheti el a jegyzés, amely jelenleg 328-nál húzódik. "E támasz letörésére a jelenlegi technikai kép alapján nem számítunk" - írják elemzésükben.

A keddi kamatdöntő ülésen sem számítanak a brókercégnél a kondíciók változására, azonban a közlemény ismét az aszimmetrikus inflációs kockázatokat hangsúlyozhatja, ami inkább a forintgyengülés irányába hathat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK