Kiütötték a forintot

Az euróval szemben idei mélypontjára gyengült hétfőn a forint.
Szabó Zsuzsanna, 2019. július 29. hétfő, 19:47
Fotó: MTI/EPA

Hétfőn idei mélypontjára, 328 forint fölé gyengült a forint az euróval szemben, este az euró jegyzése elérte a 328,02 forintos szintet, ahonnan fél nyolcra csak hajszálnyival, 327,84 forintra csorgott le. Az euró jegyzése idén legutóbb május 29-én emelkedett 327 forint fölé - jegyzi meg az MTI.

A dollárral szemben csaknem kétéves mélypontra ért a magyar fizetőeszköz, miután késő délután 294,60 forintnál járt a jegyzés. A dollár esetében május közepén lehetett 294,8 forintos árfolyamot látni.

A svájci frank árfolyama 296,91 forintig ment el, ami közel 4 éves mélypontnak számít. Estére az alpesi devizát 296,70 forintos árfolyamon jegyezték.

Az euró a reggeli 1,1126 dollár után este 1,1140 dolláron állt.

A Portfolio.hu szerint a magyar forint kissé alulteljesítővé vált a régióban, amiben szerepet játszhat az MNB kitartása az extrém laza monetáris politika mellett, a magyar gazdaság romló külső egyensúlyi pozíciója, illetve a borúsabbá váló gazdasági kilátások, amelyről a hétvégi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök is említést tett és két "gazdaságvédelmi akciótervet" is megemlített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.07.30 09:30

Hát a forinttal elég gyakran előfordul, hogy kiütik...XDDD
Persze a dolog nem annyira vicces, mert ugye a mi bőrünkre megy a dolog.
Szinte hihetetlen, hogy a magyar rakétasebességgel növekvő csodagazdaság, a GDP cunami ellenére a forint lassan annyit ér mint a szaros WC papír..XDDD

Ki érti ezt ? Mert ugye vannak olyan országok ahol tényleg van jólét és a fizetőeszköze is erős ennek megfelelően.

És van egy ország ahol minden rózsaszín, a hátán viszi az EU-t gazdaságilag ( mondjuk azt nem értem, hogy akkor miért kapjuk azt a rengeteg EU-s támogatást felzárkózásra....ez egy kicsit ellentmondásos ), maga a gazdasági paradicsom, de a fizetőeszköze nem ér egy kupac szart sem lassan.....XDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html