Hétfőn idei mélypontjára, 328 forint fölé gyengült a forint az euróval szemben, este az euró jegyzése elérte a 328,02 forintos szintet, ahonnan fél nyolcra csak hajszálnyival, 327,84 forintra csorgott le. Az euró jegyzése idén legutóbb május 29-én emelkedett 327 forint fölé - jegyzi meg az MTI.

A dollárral szemben csaknem kétéves mélypontra ért a magyar fizetőeszköz, miután késő délután 294,60 forintnál járt a jegyzés. A dollár esetében május közepén lehetett 294,8 forintos árfolyamot látni.

A svájci frank árfolyama 296,91 forintig ment el, ami közel 4 éves mélypontnak számít. Estére az alpesi devizát 296,70 forintos árfolyamon jegyezték.

Az euró a reggeli 1,1126 dollár után este 1,1140 dolláron állt.

A Portfolio.hu szerint a magyar forint kissé alulteljesítővé vált a régióban, amiben szerepet játszhat az MNB kitartása az extrém laza monetáris politika mellett, a magyar gazdaság romló külső egyensúlyi pozíciója, illetve a borúsabbá váló gazdasági kilátások, amelyről a hétvégi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök is említést tett és két "gazdaságvédelmi akciótervet" is megemlített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!