Mi történhetett? Hirtelen zuhan a forint

Reggel nyitás után erősödött, aztán hirtelen ismét gyengülni kezdett a forint.
Herman Bernadett, 2020. március 25. szerda, 11:24
Fotó: Napi.hu

A nyitás utáni erősödés nem tartott sokáig, délelőtt 11 óra körül hirtelen esni kezdett a forint árfolyama a devizapiacokon.

Az euró ára reggel 9 után 352 forint alá ment, később viszont percek alatt ismét 355 forint fölé került. A piacok idegesek, az elmúlt napokban napon belül 6-8 forintokat is változott az euró ára.

Nagy Márton Magyar Nemzeti Bank alelnök tegnapi online sajtótájékoztatója során 358 forintig emelkedett az árfolyam, a múlt hét csütörtöki rekord azonban nem dőlt meg. Március 19-én csaknem 360 forintig emelkedett az euró ára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK