Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború, a német gazdaság gyengélkedése, a brexit körüli herce-hurca eredményeként kialakult bizonytalan nemzetközi befektetői hangulat miatt a feltörekvő piaci devizák, így a forint piacán is az eladók lettek többségbe az elmúlt napokban. Igaz, pénteken az európai részvénypiacok minimális pluszban kezdtek.

Árfolyamok, rekordok

Mindenesetre a forint az euróval szemben soha nem látott mélységbe süllyedt: csütörtökön 331,5 forinton is járt a jegyzés, péntek reggel pedig 331,4 forint körül mozgott.

A magyar deviza a dollárral szemben is gyengült: péntek reggel 300 forint felett volt az amerikai deviza. Ez ugyan többéves mélypontot jelent, de a rekordszint ettől még arrébb van. A Reuters és a magyar jegybank devizastatisztikái szerint 2000 októberében volt ennél feljebb a dollár. Az MNB-s középárfolyam 2000. október 26-án 318,71 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!