Kedden reggel az euró nem sokkal reggel fél 8 előtt 399 forintba került a devizapiacon a stooq.com adatai szerint. Szemben a hétfő esti 398,4, illetve a pénteken 392 forintos szinttel. Az idén a forint az euróval szemben 8 százalékot veszített értékéből. 

A péntek óta bekövetkezett gyengülés elsősorban azzal magyarázható, hogy a Standard & Poor’s hitelminősítő a korábbi stabilról negatívra változtatta a magyar osztályza kilátásait, ez pedig a leminősítést előszobáját jelenti. A piacok bizalmatlanok a magyar devizával szemben. Elemzők szerint a forintárfolyam akkor tudna stabilabbá válni, ha Magyarország megegyezik az uniós forrásokról Brüsszellel. 

A dollárért kedd reggel 393 forintot kellett adni a piacon, míg hétfő este alig több mint 391 forintba került az amerikai deviza. A forint a dollárral szemben 21 százalékkal gyengült ebben az évben. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!