Dél körül az euró jegyzése 387, a dolláré 368 forint alatt, a svájci franké pedig alig 369 felett járt. Délelőtt az euró 390,90 forinton, a a dolláré 374,67 forinton tetőzött. ,

Kedden délelőtt a KSH a piaci várakozásokat jócskán felülmúló első negyedévi GDP-növekedési adatokat jelentett, az MNB alelnöke pedig jelezte, hogy a jegybank továbbra is határozott lépésekben folyatja az alapkamat-emeléseket, a reálkamatok további emelése mellett - írja az MTI. 

A kedden nap közben elért legmagasabb euró-, dollár- és svájci frank jegyzéseihez képest a forint a déli órákra sorrendben 1,0 százalékkal, 1,9 százalékkal és 1,3 százalékkal erősödött.

A forint kedd déli árfolyama 4,9 százalékkal áll gyengébben év eleji jegyzéséhez képest az euróval, 13,4 százalékkal gyengébben a dollárral és 3,8 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!