Tovább esett március 1-jén, kedden a forint, miután az Ukrajna elleni orosz támadás miatt zaklatottak a piacok. 

Az euró/forint kurzus hirtelen 370 körüli szintről 374,485-ig ugrott fel, jelenleg is 374 forint fölött van az euró ára. Ez újabb történelmi mélypont. A dollárral 335 forint fölött kereskedtek, szintén soha nem látott szinten. 

Nem tud szignifikánsan erősödni a magyar deviza, a feszült geopolitikai továbbra is hatással van a forintra. Az MNB egyelőre nem jelentett be semmi érdemi lépést a forint erősödésének érdekében, így a háború eszkalálódása további gyengülést okozhat a forintnak - írta reggel a KBC Equities. 

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!