Esett a forint - akár új mélypontra süllyedhet az árfolyam

Az euró árfolyama szerdán délelőtt átlépte a 367 forintos szintet. Az erstés szakértők szerint, ha marad a kockázatkerülés a piacokon, akkor soha nem látott szintre süllyedhet a magyar deviza jegyzése.
Csernátony Csaba, 2020. október 28. szerda, 12:55
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Folytatódott a forintgyengülés szerdán a devizapiaci kereskedésben. Az euróért nem sokkal dél után - a stooq.pl adatai szerint - több mint 367 forintot kellett adni.

Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint továbbra is nagyobb eladói nyomás van a forinton, hasonlóan a régiós devizákhoz. Elképzelhető, hogy a mostani kockázatkerülő környezetben az euró árfolyama eléri a korábbi 369,3 forintos történelmi csúcsot, sőt, akár az i, hogy a 370 forintos szintet is eléri a jegyzés.

A szakértők szerint talán az MNB csütörtöki betéti tenderén próbálhat változtatni ezen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK