Az amerikai Fed monetáris politikájának a várható alakulása függvényében a forint pénteken fél százalékkal gyengült a dollárral, a svájci frankkal és az euróval szemben egyaránt. A pontosabb monetáris politikai tervek ismeretében azonban a dollár gyengült, a forint pedig ezzel párhuzamosan korrigálta korábbi veszteségeit. A nap végére az euróval szembeni vesztesége 0,1 százalékra, a svájci frankkal szembeni pedig 0,4 százalékra mérséklődött, a dollárral szemben pedig 0,1 százalékos nyereségre tett szert.

A héten összességében a forint erősödött mindhárom devizával szemben és a hónap eleje óta is viszonylag nagy nyereséget halmozott fel.

Az eurót a kora reggeli 348,88 forint után este hat órakor 349,34 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 296,70 forintról 296,26 forintra csökkent, a svájci franké pedig 323,57 forintról 324,81 forintra emelkedett. A forint június közepe óta nem lépett be a 350-es lélektani határ alá, akkor az 52 hetes csúcsát is elérte: 345,149-es szintre erősödött. A héten viszont ismét beerősödött 350 alá, de a hétvégére gyengülve megközelítette ezt a kurzust.

A hét eleje óta a forint 0,1 százalékkal erősödött az euróval, 1 százalékkal a dollárral és 0,4 százalékkal a svájci frankkal szemben. A hó eleji kezdőárfolyamához képest a forint péntek esti jegyzésén 2,5 százalékkal áll erősebben az euróval és a svájci frankkal, valamint 1,7 százalékkal erősebben a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!