A forint szerdán egyaránt 0,3 százalékkal erősödött az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollárral szemben pedig 0,7 százalék nyereségre tett szert.

Az eurót a kora reggeli 348,94 forint után este hat órakor 347,89 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 295,71-ről 293,53 forintra csökkent, a svájci franké pedig a kora reggeli 322,07 forintról 320,96 forintra ment le estére.

Augusztus 31-i záróárfolyama alapján a forint mindhárom devizával szemben erősödéssel fejezte be az elmúlt hónapot: augusztusban 2,6 százalékot erősödött az euróval, 2,0 százalékot a dollárral és 3,0 százalékos a svájci frankkal szemben.

Augusztus hónapban az euróval szemben a lengyel zloyt 1,1 százalékkal erősödött, a cseh korona 0,3 százalékkal erősödött, a román lej 0,3 százalékkal gyengült.

Szerda esti jegyzésén a forint 4,1 százalékkal áll erősebben az euróval, 1,1 százalékkal erősebben a dollárral és 4,3 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben az év eleji árfolyamához képest.

A BÉT viszont enyhe mínuszban zárta szeptember 1-jét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!