Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kedd esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerda reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon - írja az MTI.

Az euró 358,88 forintra gyengült hét órakor a kedd esti 359,22 forintról. Majd nem sokkal 9 óra előtt már újra 359,3-ig gyengült a forint. A 359-es kurzus jelenti a forint támaszát, újra elképzelhető, hogy a 360 feletti tartományba gyengül a forint, ha ezt lefelé nem viszi át.

Kedden a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa az elemzők által várt 30 bázispont helyett 50 bázisponttal 2,90 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Bejelentették, hogy a szigorítási ciklusban a decemberinél nagyobb léptékben folytatják a kamatemeléseket és az alapkamat fokozatosan fel fog zárkózni az egyhetes betéti eszköz következő hónapokban kialakuló kamatához. Ez egyelőre megnyugtatta a piacokat.

A dollár jegyzése 318,31 forintról 317,46 forintra esett, a svájci franké pedig 346,07 forintról 345,98 forintra süllyedt.

Az euró árfolyama 1,1291 dollárról 1,1305 dollárra erősödött.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!