Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az

  • euró jegyzése 370,87 forintra ment fel reggel hét órára az előző este hat órai 369,98 forintról,
  • a dollárt 346,70 forinton jegyzik 345,08 forint után,
  • a svájci frankot pedig 381,73 forinton 381,36 forint után.

Szerda reggeli jegyzésén a forint 0,8 százalékkal áll erősebben az euróval szemben a hó eleji kezdésnél, gyengébben áll viszont a dollár és a svájci frank ellenében, sorrendben 2,5 és 0,8 százalékkal.

Az év eleje óta a forint erősödött mindhárom devizával szemben, bő hét százalékkal az euró és a dollár ellenében, öt és fél százalékkal a svájci frankhoz képest.

Alig mérséklődött az infláció, máris gyűlnek egy újabb árrobbanás jelei

A vártnál ugyan lassabban, de egyértelműen csökkenő pályára került Magyarországon is az infláció. A világpiaci árak mérséklődése mellett a boltok forgalmának jelentős visszaesése is a mérsékeltebb árszínvonal felé mutat. Júliustól ugyanakkor nem csak az árstop kivezetése hozhat újabb drágulást: ismét egy komolyabb globális inflációs hullám fenyeget, amelyet a cukor világpiaci árának több mint tíz éve nem tapasztalt drágulása okozhat. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!