Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Enyhén erősödött a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon, csütörtök reggel az eurót 368,62 forinton jegyezték a szerda késő délutáni 368,83 forint után - derül ki az MTI összefoglalójából.

A dollárkurzus pedig 313,93 forintról 313,62 forintra süllyedt. Az euró minimálisan erősödött a dollárral szemben, szerda késő délután 1,1749 dolláron, csütörtökön reggel 1,1751 dolláron állt.

A forint szerdán jelentősen gyengült: az euró árfolyama szerdán 363,70 forint és 368,95 forint között mozgott. A forint ezzel megközelítette az április 1-jén beállított történelmi mélypontot, a 369,63 forint/eurós jegyzést. Korábbi elemzői nyilatkozatok szerint, ha a kockázatkerülés tartós lesz a piacokon, akkor jöhet a 370 forintos euró.  Matolcsy György jegybankelnök épp egy szerdai parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszában jelezte: az MNB számára egyetlen horgony van, az inflációs cél tartása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!