Az eurót 355,24 forinton, a dollárt 292, 94 forinton, a svájci frankot pedig 324,50 forinton jegyezték hétfő reggel fél nyolckor a bankközi devizapiacon. A forint így az euróval szemben 0,01 százalékkal, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig 0,09 százalékkal gyengült péntek esti árfolyamához képest - derül ki az MTI devizapiaci összefoglalójából. 

Az elmúlt heti kezdőárfolyamánál azonban a forint 0,85 százalékkal áll erősebben az euróval szemben hétfői jegyzésén, 0,61 százalékkal erősödött a dollárral, és 0,74 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben.

A hónap eleje óta a forint az euróval szemben 1,33 százalékos, a dollárral szemben 2,18 százalékos, a svájci frankkal szemben 0,97 százalékos nyereségre tett szert. Az év eleje óta a forint 2,03 százalékkal erősödött az euróval szemben, 1,31 százalékkal a dollárral, 3,26 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!