Nagy menetelésen van túl a forint a héten, és csütörtökön is erősödött a magyar fizetőeszköz a nyitás után. A múlt héten még 355 forint körüli euró ára mostanra 350 forint alá került. Pénteken nyitás után 349,309-ig esett a keresztárfolyam.

A szakértők szerint továbbra sem érdemes a forint ellen fogadni. "Továbbra is csökkenő csúcsok jellemzik az EUR/HUF grafikonját, azt követően, hogy a hét elején ismét csökkenésnek indult az árfolyam. Ez azt jelenti, hogy továbbra is él a csökkenő trend, aminek a 348 körül kialakult technikai szint állja útját. Ha ezt sikerülne áttörni, a 100 napos mozgóátlag kerülhetne célkeresztbe 344,2 forintnál" - olvasható az Erste Befektetési Zrt. elemzésében.

A dollárral szemben is erősödik a forint. A múlt héten még 328 forint fölött járt a dollár ára, jelenleg ennél 10 forinttal olcsóbb az amerikai deviza. "Egy alacsonyabb csúcs kialakítása után ismét a 319 forintnál lévő nyakvonalat ostromolja a kurzus, ami immáron a negyedik kísérlet. Márpedig addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik, így elképzelhető, hogy hamarosan elesik ez a szint. Ezt követően a 100 napos mozgóátlag jelentheti a következő megállót 314 forintnál" - mondják az Ersténél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!