Ütemes gyengüléssel kezdi a forint a napot: az euróval szemben 0,3 százalékkal ér kevesebbet, a kurzus már eléri 377,7-es váltást. Kedden az orosz-ukrán válság miatt új történelmi mélypontra süllyedt a forint az euróval szemben: 379,76-ig esett.

A dollár még nagyobb pluszban van a magyar fizetőeszközhöz képest: 1,45 forinttal a kedd éjféli szint felett, 340,25 most a dollár/forint váltás. Az elmúlt egy év leggyengébb szintjének közelében van így a forint: 340,503 az eddigi legnagyobb mélypont.

A dollár az euróval szemben tudott erősödni 0,2 százalékkal, az 1,1099-es szint közelében van az árfolyam.

A rubel már 95,09 közelében van, az orosz jegybank aktív beavatkozása mellett is 14,4 százalékos mínusszal indult a reggel az esti záróárhoz képest. Ráadásul szerdán reggel már új mélypontot is összehozott a dollárral szemben: 108,79 rubeles szinten is állt az amerikai fizetőeszköz.

A régiós valuták közül a cseh korona -0,03 százalékos mínusszal állt az euróval szemben reggel 8-kor, a lengyel zloty viszont 0,35 százalékkal gyengülve 4,76-os váltással állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!