Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben: folytatta az erősödést az euró és a svájci frank ellenében, gyengült viszont a dollárral szemben: az eurót a kora reggeli 394,61 forint után délután hat órakor 393,78 forinton jegyezték – írja az MTI.

A dollár jegyzése 385,71 forintról 387,40 forintra emelkedett, a svájci franké 403,19 forintról 401,86 forintra csökkent.

A dollár hat vezető nemzetközi fizetőeszközzel szembeni árfolyama alapján kalkulált dollárindex pénteken egy százalékkal emelkedett a vártnál lényegesen jobb júliusi amerikai foglalkoztatási adatoknak köszönhetően, amelyek felerősítették a valószínűségét annak, hogy a Fed határozott lépésekben folytatja a következő hónapokban a monetáris szigorítást.

A forint kora reggeli jegyzéséhez képest 0,2 százalékkal erősödött az euróval és 0,3 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben este hat órára, miközben 0,4 százalékkal gyengült a dollár ellenében. Délutáni jegyzésén a forint 2,5 százalékkal áll erősebben a hét eleji kezdéshez képest az euróval, 2,0 százalékkal erősebben a dollárral és 3,3 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta mindhárom devizával szemben gyengült a forint: a fenti sorrendben 6,7 százalékkal, 19,3 százalékkal és 12,8 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!