Az eurót a csütörtök esti 353,19 forint után hétfő reggel nyolc órakor magasabban, 354,38 forinton jegyezték. Emelkedett a dollár és a svájci frank jegyzése is, a dolláré 323,02 forintról 323,86 forintra, a svájci franké pedig 333,97-ről 335,79 forintra - írja az MTI.

A csütörtökön tesztelt 351 körüli szintekről ma reggelre gyorsan visszajött 355 alá a kurzus, érdemi változás pedig egyelőre nincsen sem a technikai tényezőkben, sem pedig a rövid kamatokban - áll Blahó Levente és Pálffy Gergely Raiffeisen elemzők értékelésében. Szerintük támaszt továbbra is a 350 körüli szintek adnak.

A forint az euróval szemben 2 százalékkal erősödött áprilisban, a dollárral és a svájci frankkal szemben pedig egyaránt másfél százalékos nyereséget ért el. Az euró az áprilist 361 forinton kezdte, a dollár 327 forinton, a svájci frank pedig 340 forinton.

Az év eleje óta a forint az euróval szemben hét százalékkal gyengült, a dollárral szemben kilenc és fél százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig tíz százalékkal. Az euró az év elején 331 forinton, a dollár 295 forinton, a svájci frank pedig 305 forinton állt.

Trippon Mariann, a CIB vezető elemzője szerint a 350-360-as sáv az euróval szemben tartja magát. Mozgathatja az árfolyamot, hogy a héten tele a makrogazdasági naptár: kiskereskedelem, ipar, infláció, külkereskedelem, illetve már megjelent BMI adatok, valamint a Magyar Nemzeti Bank megkezdi az állampapír vásárlását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!