Az euró árfolyama a nyitáskori 245,60 forintról 246,60 forintra ugrott a kora délelőtti kereskedésben. A forintgyengülést a szlovák korona lejtmenete váltotta ki - mondta budapesti bankközi piac eseményeit ismertetve Geszti Pál. Az ING Bank devizakereskedője hozzátette: csekélyke érdeklődés jellemzi a piacot, egy-egy megbízás könnyedén elmozdítja a forint/euró kurzust. Ennek megfelelően folyt a további kereskedés: külföldi bankok euróeladásai nyomán az euró kurzusa 246 forintra gyengült, majd lokális szereplők vásárlásai nyomán 247 forintig erősödött, ám délután három előtt nem sokkal ismét 246,60 forintnál állt a kurzus. Ekkor a dollár euróhoz mért árfolyama is ugyanott - 1,3325-nél - állt, mint délelőtt 10 óra tájban, ám itt sem telt eseménytelenül az elmúlt pár óra. Először 1,33-ig erősödött a dollár, majd 1,3350-ig ereszkedett, hogy utána visszatérjen az említett szintre. Ennek megfelelően a dollárért délután 185 forintot adtak a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!