Utoljára február első felében volt olyan gyenge a magyar fizetőeszköz, mint most a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülését követően. Néhány napja még 313 forint körül volt az euró ára a devizapiacokon, szerdán már 320 forint fölött járt.

Matolcsy György jegybankelnök azonban laza monetáris politikát ígért a jövőben is. Ráadásul a nemzetközi jegybankok példáin felbuzdulva mennyiségi lazításba is kezd, egy vállalati kötvényvásárlási programot hirdetett meg az év közepétől 300 milliárd forint értékben.

QP | Quality Placement

Az Erste Befektetési Zrt. elemzésében arról írt, hogy az euró/forint árfolyam reggel már 319,5 forinton tartózkodott, itt lehet az első próbája a mostani gyengülési hullámnak. 320-321-nél egy erősebb ellenállásszint tornyosul, a csökkenő trendvonal is itt húzódik. Ezek áttörése esetén 321,9 forintnál van a 200 napos mozgóátlag.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!