Gyengült csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon - írja az MTI.

A forint kora reggeli jegyzéséhez képest estére 0,4 százalékkal gyengült az euróval, és 0,7 százalékkal a dollárral és a svájci frankkal szemben egyaránt. Az euró jegyzése a kora reggeli 358,92 forintról 360,23 forintra emelkedett este hat órára.

A forint ezzel ismét átvitte a 360-as szintet, ami sokáig az ellenállásának tűnt: szeptemberben már többször is megközelítette a kurzust, de végül csak október közepén gyengült ez alá. Csütörtökön viszont napközben lendületesen esve érte el a 360 feletti szintet. A forint történelmi mélypontját - a 369,2-es euróval szembeni árfolyamát - idén márciusban érte el. Az 52 hetes mélypontja 345,15-nél volt.

A dollárt 309,76 forint után 311,83 forinton, a svájci frankot pedig 339,42 forint után 341,86 forinton jegyezték este hat órakor.

A cseh korona 0,5 százalékkal erősödött csütörtökön az euróval szemben. A cseh jegybank csütörtöki kamatdöntő ülésén jóval a piaci várakozásokat meghaladó és 24 éve a legnagyobb mértékben emelte meg az irányadó kamatot: 1,50 százalékról 125 bázisponttal 2,75 százalékra.

A cseh korona 3,3 százalékkal áll erősebben év eleji jegyzésénél. A forint 0,7 százalékkal erősödött az év eleje óta, a lengyel zloty 0,9 százalékkal gyengült, a román lej pedig 1,8 százalékot veszített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!