Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken 12:15-kor az euró-forint-árfolyam ismét 399 felett jár, de délelőtt már a 395,9-es sáv fölé is került a váltás, miközben nyitáskor még 396,45 volt a jegyzés. A 0,7 körüli gyengülés azt mutatja, hogy az egyheti betéti tender csütörtöki emelése, amely után 7,75 százalékon szinkronba került az alapkamattal, nem nyugtatta meg a piacokat. 

A mostani szint már felette van a kéthetes mozgóátlagnak az euró-forint árfolyamánál, ami azt valószínűsíti, hogy valószínűbb a további gyengülés.

Az euró maga is gyengülőben van: a dollárral szemben 0,14 százalékot veszített a Stooq.com adatai szerint, így most már 1,0465 körül van az árfolyam. A svájci frank viszont szinte paritáson van újra a közös európai fizetőeszközzel, 1,003 a kurzus, ami azt mutatja, hogy az euró 0,2 százalékot tudott erősödni péntek délig.

A forint viszont így is gyengül a svájci pénzzel szemben: 397,8 volt a váltás 12:15-kor, ami közel 0,5 százalékos veszteséget jelent. A dollárhoz képest sem tartja magát a forint: 381,22-nél is drágább már a zöldhasú.

A régiós riválisokhoz képest is veszített a forint: a lengyel zloty már 84,6-os jegyzésen van, ami 0,3 feletti gyengülést jelent magyar szemmel. A cseh korona ennél is jobban rávert a hazai fizetőeszközre, péntek délelőtt 0,6 százalékot erősödött, már 16,12 a váltás a két pénznem között.

A horvát kuna most 52,98-es kurzuson van a forinthoz képest, miközben reggel még 52,64 volt csak a szint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!