Röviddel reggel hét óra előtt az euró 331,59 forintra erősödött a kedd esti 331,42 forintról.

A svájci frank árfolyama 306,16 forintról 306,51 forintra emelkedett, a dolláré viszont 297,68 forintról 297,37 forintra gyengült.

QP | Quality Placement

Az euró gyengült a dollárral szemben, kedd este 1,1187 dollárt, szerda reggel 1,1149 dollárt ér.

A dollár gyengülésének egyik mozgatója, hogy éleződik a konfliktus az Egyesült Államok és Irán között Kászim Szulejmáni teheráni kémfőnök megölése miatt. Keddről szerdára virradóra a perzsa ország rakétatámadást indított egy iraki amerikai katonai bázis ellen. Ennek köszönhetően a WTI olaj ára erős emelkedésben van, a tartalékvalutának használt japán jen és az arany iránti kereslet pedig folyamatosan nő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!