Vegyesen mozgott a forint a vezető devizákkal szemben péntek kora reggel a csütörtök kora esti szintekkel összevetve a bankközi piacon: az euróhoz és a frankhoz képest erősödött, a dollárral összevetve viszont gyengült - írja az MTI.

Az OTP elemzői szerint a kamatemelés állíthatja meg a forint gyengülését. Az amerikai inflációs adat közlését követően mintegy 20 bázisponttal feljebb ugrottak a régiós kamatemelési várakozások: a határidős kamatszerződések szerint a cseh és a lengyel kamatszint 3,5 százalék környékére, a magyar 4,4 százalékig emelkedhet a következő két évben. A magyar infláció októberben 6,5 százalék volt, miközben az euróövezetben csak 4,1 százalék volt a legutolsó összesítés szerint.

Végül reggel hat órakor az euró árfolyama 364,80 forint volt, a csütörtök kora esti 365,04 forint után. Reggel 7 órakor már 364,9 forinton volt a kurzus.

A svájci frank jegyzése 346,06 forintról 345,68 forintra csökkent, ugyanakkor a dolláré 318,49 forintról 318,91 forintra nőtt.

Az euró gyengült a dollárhoz képest: péntek kora reggel 1,1441 dolláron állt a csütörtök kora esti 1,1463 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!