Az euró jegyzése a kora reggeli 351,71 forintról 351,50 forintra csökkent este fél hétre. A dollár jegyzése 295,55 forintról 296,55 forintra emelkedett, a svájci franké pedig 320,76 forintról 320,55 forintra csökkent - írja az MTI.

A forint 0,06 százalékkal erősödött szerdán az euróval szemben, a térségbeli devizák, a lengyel zloty, a cseh korona és a román lej egyaránt 0,1 százalék körül gyengültek.

Június hónapot a forint szerda esti árfolyamán 1,2 százalékos veszteséggel fejezte be az euróval szemben. A lengyel zloty a hónap eleje óta egy százalékot, a cseh korona 0,3 százalékot, a román lej pedig 0,2 százalékot veszített az euróval szemben.

Euróban a forint 3,1 százalékkal áll erősebben év eleji árfolyamánál. A lengyel zloty az év eleje óta 0,9 százalékkal erősödött, a cseh korona 2,7 százalék nyereségre tett szert, a román lej viszont 1,3 százalékkal gyengült.

A dollárral szemben 0,3 százalékkal gyengült szerdán a forint, a hónap folyamán 4,4 százalékot veszített, így az év eleje óta már csak 0,1 százalékot tartott meg a nyereségéből.

A forint szerdán 0,07 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben, június havi eredménye másfél százalékos árfolyamcsökkenés lett, év eleji árfolyamához képest pedig 4,4 százalékkal áll erősebben a szerda esti jegyzésén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!