Tegnap jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit a koronavírus-járvány miatt, de a forint mégis gyors esésbe kezdett: 355 forint fölé ugrott azonnal az euróárfolyam.

Estére sem javult a helyzet, az euró árfolyama továbbra is 354,20 forint körül mozgott. A magyar fizetőeszköz viszont a dollárral és a svájci frankkal szemben is nagyot ugrott. Az euróárfolyam végül éjfélre 354,075-re lépett vissza a Bloomberg listája szerint, de reggel 8-kor már 354,45-re gyengült, ami 0,2 százalékos mínuszt jelent.

A dollárral szemben egyelőre kitart a forint: éjfélkor 324,225-ön állt a magyar fizetőeszköz. Reggel 8-ra szinte alig változott az árfolyam és 324,19-en állt.

Hasonlóan a svájci frankkal szemben is kisebb kilengésekkel, de maradt a nap végi 335,06 körüli szinten: reggelre 335,07-re módosult az árfolyam.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!