Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon - írja az MTI.

Az euró jegyzése délután hat órára 397,20 forintra emelkedett a kora reggeli 396,56 forintról, a dollár jegyzése 392,34 forintra csökkent 393,04 forintról, a svájci frankot pedig 412,19 fonton jegyezték 409,70 forint után.

Hétfő esti jegyzésén a forint 0,9 százalékkal áll erősebben a szeptember eleji kezdésnél az euróval, 1,6 százalékkal erősebben a dollárral és 1,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A forint az év eleje óta 7,6 százalékkal gyengült az euróval, 20 százalékkal a dollárral és 15 százalékkal a svájci frankkal szemben. Mindhárom devizával szemben az idén érte el történelmi árfolyammélypontját. Azóta 4,8 százalékkal erősödött az euróval, 6,0 százalékkal a dollárral és 4,6 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!