A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa változatlanul hagyta a jegybanki alapkamat 0,60 százalékos szintjét, és a kamatfolyosó sem változott.

Az eurót 366,80 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon a döntés kihirdetése után szűk negyedórával. Két órakor, a döntés közzétételekor még 366,35 forinton állt a jegyzés.

A dollár árfolyama 308,11 forintról 308,57 forintra, a svájci franké pedig 331,10 forintról 331,49 forintra kúszott fel.

Az eurót kedd reggel nyolc órakor 366,37 forinton jegyezték az előző esti 366,28 forint után. A dollár reggel 307,14 forinton, a svájci frank pedig 332,33 forinton forgott.

Elemzők nem vártak változást a fő monetáris eszközökben. Az MNB közleményét, valamint az új GDP- és inflációs előrejelzést délután három órakor teszik közzé. Matolcsy György jegybankelnök és az alelnökök délután három órakor tartanak sajtótájékoztatót, és az ezen elhangzottak adhatnak iránymutatást a monetáris politika következő lépéseiről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!