Kedden a forint erősödött miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a piaci várakozásoknál kissé nagyobb mértékben, 30 bázisponttal 1,20 százalékra emelte az alapkamatot, a kamatfolyosót pedig a 0,25 százalék és 2,15 százalék közötti szintre emelte. Virág Barnabás, az MNB alelnöke emellett megerősítette, hogy a monetáris tanács a kamatemeléseket mindaddig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok újra kiegyensúlyozottá válnak.

Szerdán a forint 0,4 százalékkal gyengült az euróval, 0,5 százalékkal a dollárral és 0,6 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az euró jegyzése a kora reggeli 359,18 forintról este hét órára 360,65 forintra, a dolláré 303,80 forintról 305,26 forintra, a svájci franké pedig 332,14 forintról 334,33 forintra emelkedett.

Júliusban a forint gyengült. Szerda esti jegyzésén a forint 2,7 százalékkal áll gyengébben az euróval, 3,1 százalékkal a dollárral és 4,4 százalékkal a hó eleji árfolyamához képest.

Év eleji árfolyamánál az euróval szemben 0,5 százalékkal áll erősebben a forint, a dollárral szemben 2,8 százalékkal gyengébben, a svájci frankkal szemben pedig 0,3 százalékkal erősebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!