Alacsony forgalommal indult a hétfői kereskedés a bankközi devizapiacon, a forint tovább erősödött, miközben a dollár két hónapja nem látott mélypontra esett az euróval szemben. A piaci aktivitás alacsony volt, s a Monetáris Tanács változatlan kamatszintet hozó, meglepetést nem okozó ülése után sem élénkült meg a piac. Az euró hétfő délután valamivel 254 forint felett volt, ezzel a hazai fizetőeszköz a sávközéptől számított 9,98 százalékon állt. A dollár tovább zuhant, a zöldhasú egységéért csupán 221,50 forint körüli összeget kellett fizetni. Az amerikai fizetőeszköz itthoni jegyzését az euró/forint árfolyam csökkenése mellett a nemzetközi piaci fejlemények küldték meredek lejtőre: az euró kurzusa megközelítette az 1,15 dolláros szintet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!