Forint-hullámvasút

A magyar fizetőeszköz a bankközi devizapiacon az árfolyamsáv erős oldalán, a centrumtól számított 9,66 százalékon nyitott, ám délutánra 9,47 százalékra gyengült, ami 249,80-250,10 forintos euróárfolyamot jelentett - tájékoztatott a Hanwha Bank üzletkötője. Zárás után visszakapaszkodott a forint, s háromnegyed ötkor már 9,62 százalékon állt.
Ádám Viktor, 2001. november 15. csütörtök, 17:31
Fotó:

Az overnight kamatok emelkedtek, az ár 10,10-10,55 százalék között mozgott, az állampapírpiaci benchmarkok ugyanakkor ellentétes irányba változtak. Az öt és tízéves kötvények hozama 3, illetve 2 bázisponttal nőtt, a hathónapos diszkontkincstárjegyeké nem változott, a többi instrumentumé pedig 1-5 bázisponttal süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK