Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn még nagyon jól teljesített a forint, de keddre elmúlt a csoda, a magyar fizetőeszköz a kinti hőmérséklettel együtt zuhanni kezdett. "Az euró/forint 357,8-ra esett, ezzel letörte a 200 napos mozgóátlag 358,5-ös értékét" - írták még hétfőn az Erste Befektetési Zrt. szakértői. Kedden nyitás után az euró ára 358 forint fölé ugrott, de a már említett 200 napos mozgóátlagos nem érte el. 

Az OTP elemzési központ szerint a korábbi hetek felértékelődő trendje után a zloty és a korona is hajszálnyival gyengült a tegnapi kereskedésben, miközben a forint elhanyagolható mértékben ugyan, de erősödött. Ma kerül sor a jegybank szokásos keddi állampapír-vásárlási aukciójára, az Államadósság Kezelő Központ pedig 15 milliárd forint értékű 3 hónapos diszkontkincstárjegyet értékesít. 

A dollárral szemben is gyengül a forint, ismét 300 fölött jár a keresztárfolyam, de 301 forint fölött is volt már ma a dollár ára a devizapiacokon.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!