Kedden a 367-es határ közelébe gyengült a forint jegyzése az euróval szemben. Hétfőn még erősödött a magyar fizetőeszköz, amely múlt héten csütörtökön és pénteken nagyon közel került az egy évvel ezelőtt felállított történelmi mélyponthoz. Tavaly április 1-jén 369,54 forintig emelkedett az euró ára a devizapiacokon. A dollárral szemben is gyengült a forint 308,5 fölött is járt a keresztárfolyam.

Ma a jegybank kamatdöntésére figyel a piac. Délután 2-kor publikálja a kamatdöntő ülés eredményét a Magyar Nemzeti Bank (MNB), háromkor pedig publikálják az inflációs és a GDP-előrejelzést is. Az alapkamaton várhatóan nem fog változtatni a jegybank, de a Bloomberg várakozásai szerint a jegybanki kommunikációban erőteljesebben megjelenhet az 1 hetes, jelenleg 0,75 százalékos betéti kamat emelésének a lehetősége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!