Az elmúlt napok forintgyengülése csütörtökön tovább folytatódott. Az euró ára 382 forint fölé emelkedett, amire március közepe óta nem volt példa, a dollár is újra 350 forint fölött forog.

Majd délre némi korrekció volt, akkor  az euróárfolyam 381,14 forintnál járt.

A hétvégi választások óta folyamatosan esik a magyar fizetőeszköz, múlt pénteken még 368 forint volt az euró, azóta 14 forinttal emelkedett az ára.

A Takarékbank elemzői szerint tegnap a forint a régióval együtt gyengült tovább, miután kiderült, hogy megindítja az EU a jogállamisági eljárást Magyarország ellen. Aztán délután kissé vissza tudott erősödni, miután Orbán Viktor miniszterelnök megnyugtató üzeneteket küldött, miszerint az ország stabil szövetségesi helye az EU-ban és a NATO-ban van, viszont eközben lehetséges különadókról is szó esett, ami miatt viszont élesen esett a magyar tőzsde.

Csütörtökön azonban a piaci várakozásokkal ellentétben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem emelt az egyhetes betét tenderén nem emelt kamatot, maradt a 6,15 százalékos ráta. Ez azt jelenti, hogy nem változik az irányadó kamat, amit a piac a forint elleni spekulációval büntetett. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!