A legújabb negatív csúcs 336,3, eddig gyengült a forint az euróval szemben a mai kereskedésben.

A forint visszaerősödését ezúttal a nemzetközi piaci környezet sem támogatta. A CIB Bank elemzői szerint mind az USA-val kapcsolatos aggodalmak, mind az euróövezeti növekedési aggodalmak a piaci kockázatkerülést erősítették, emelkedő részvénypiaci volatilitással és csökkenő indexszekkel mind Európában, mind a tengerentúlon. Ebben a környezetben a piac által enyhe lazításként értelmezett hazai kamatdöntés is a forint további gyengélkedését segítette elő.

QP | Quality Placement

Kapcsolódó

A lassú gyengülés folytatódhat, a laza monetáris politika miatt könnyen elképzelhetők újabb rekordok rövidtávon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!