A piaci aktivitás alacsony volt, a bankok nem jelentek meg, csak a vállalatok adták-vették a valutákat. Az euró árfolyama 255,10/30 forinton állt, mintegy 30 fillérrel a péntek délutáni szint alatt. A Monetáris Tanács mai kamatdöntése nem okozott spekulációs rohamokat, hisz a piaci szereplők egyöntetűen a kamat változatlanságát jósolták. A G7 dubai ülése után a jen erősödésével párhuzamosan beesett a dollár jegyzése: a közös európai valutáért hétfőn már csaknem 1,15 zöldhasút kellett adni. A forinttal szemben a dollár 222,40/60-as szintre esett, ami közel másfél százalékos csökkenést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!