Forint: 252 felett az euró, 200 a dollár

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon, ám emögött ezúttal is csak a régiós fejlemények állnak.
Ádám Viktor, 2005. május 17. kedd, 10:03
Fotó:

A pénteki, 251 forint körüli záróérték után tegnap - mikor a hazai piac zárva volt - 252 forint fölé került az euró árfolyama. Ennek "forintos" oka nem volt, ismét a régió devizáinak, azaz a lengyel zloty, illetve a cseh és a szlovák korona gyengülése állt a háttérben - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Ma délelőtt minimális forgalom mellett tovább süllyedt a forint kurzusa, az euró immár 252,45/50-en áll. A hazai fizetőeszköz euróhoz viszonyított gyengülése, illetve az euró amerikai devizával szembeni gyengülése megdrágította a dollárt, a zöldhasú idehaza 200 forinton forog. A szakember arra számít, hogy a hazai események közül legfeljebb a dollár/forint fronton történők mozgathatják meg az euró/forint árfolyamot. Ez utóbbi keresztárfolyam rövid távon 251,50-253,00 között alakulhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK